За Нас

Фирма ДУКОВ е създадена през 1993 г. с предмет на дейност производство на печати за подпечатване на документи. Това е основната специализация, която се поддържа и до днес. С произведените над 15 000 печата, фирмата е един от най-големите производители на печати в Североизточна България.

Един от основните акценти в развитието на Фирма ДУКОВ е непрекъснатото технологично усъвършенстване. Скоро след създаването си фирмата изостави класическата технология за леене на гумени печати и внедри значително по-модерните фотополимери. С течение на годините е натрупан значителен опит в приложението на различни видове фотополимери и технологични режими, което позволява решаването на широк спектър от нестандартни задачи. През 2000 г. във Фирма ДУКОВ започна работа първата в България настолна система за лазерно гравиране и рязане, допълнена през 2003 г. от модерна система за механично гравиране.

Последователното технологично развитие, както и автоматизирането и компютъризирането на производствените процеси, са в основата на емблематичното за Фирма ДУКОВ съчетание от надеждност, високо качество, кратки срокове на изработка и конкурентни цени. Благодарение на използваните съвременни технологии днес се изработват не само мастилени печати, а и всякакви средства за подпечатване и маркиране на документи, опаковки, промишлена продукция и пр. Изпълняват се и разнообразни (предимно нестандартни и дребносерийни) задания за маркиране, надписване и гравиране, основно за сувенири и рекламни цели.

Фирма ДУКОВ има утвърдено дългогодишно сътрудничество с водещи производители на всички видове консумативи за мастилени и други печати. Фирмата предлага повечето от тези консумативи от склад, което позволява бързо и пълно обслужване на клиентите.

В своето развитие Фирма ДУКОВ има две стратегически цели:
- поддържане на специализацията в изработка на печати и статута си на водещ производител в тази област в Североизточна България
- по-нататъшно разработване на възможностите за приложение на технологиите за лазерно и механично гравиране и рязане.